Recent Posts
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Follow Us:
Back to top

Project in de kijker

De lente is in het land dus tijd om een volgend project in de kijker te zetten: Een dokterswoning en groepspraktijk in Brecht.

Een oud bejaardentehuis met een groot aantal aanbouwen vormden we om tot een dokterswoning met ruime groepspraktijk die volledig het contact met de prachtige tuin opzoekt.
In dit geval spreken we niet over een totaalrenovatie maar een reconversie.

Een reconversie is de omschakeling, de herstructurering en het hergebruik van bestaande, afgeschreven gebouwen en terreinen. Ze heeft als doel het nieuwe gebouw aan te passen aan de behoeften van de huidige markt. En de behoefte aan dokters is nu eenmaal nog steeds brandend actueel.

In ons project werden de originele raamopeningen in de voorgevel behouden, maar achteraan werd een volledig nieuwe gevel gecreëerd met groot dakterras en fenomenaal zicht.
Het gehele gebouw voldoet nu aan de nieuwste normen en comformteisen die gelden voor dokterspraktijken en behaalt zelfs de EPB-voorwaarden voor nieuwbouw. (E<30).

De gevel werd sterk geïsoleerd en volledig bekleed met donkergrijze gevelleien en witte pleister, gescheiden door een dynamisch doorlopende lijn met uitkragend aluminium schrijnwerk in een warme bruintint.

 

Binnen enkele weken wordt ook het interieur helemaal afgewerkt. Van zodra het volledige project is opgeleverd, volgt er nog een leuke fotoreportage!

Geïnteresseerd in advies voor een eigen project?
Neem dan snel contact met ons op.